Doedag voor klas 3 bij Friese Poort Drachten en Friesland College Leeuwarden

GT naar Doedag ROC Friese Poort Drachten en Friesland College Drachten

Op woensdag 16 maarten vrijdag 8 april hebben we met alle leerlingen van klas 3 een bezoek gebracht aan twee MBO scholen. De leerlingen hebben in lessen voorafgaand aan het bezoek een keuze gemaakt uit de verschillende workshops die werden aangeboden. Zo konden ze kiezen uit: verpleegkunde, techniek, horeca, de creatieve industrie, economie, sport en nog veel meer.

De bedoeling van het bezoek aan deze MBO scholen is om leerlingen kennis te laten maken met de verschillende opleidingen die er zijn, de sfeer te proeven en een korte les te krijgen van hun toekomstige docenten. Uiteindelijk hopen we dat de leerlingen in klas 4 een weloverwogen keuze kunnen maken in hun vervolgopleiding. Uiteraard zijn we nog lang niet klaar met het oriënteren op de toekomstige opleiding(en). We houden jullie op de hoogte van de activiteiten die nog zullen plaatsvinden.

We kunnen terugkijken op een geslaagde, gezellige en leerzame middag. We hopen dat de leerlingen hierdoor een goede keuze kunnen maken voor hun vervolgopleiding!