Bezoek aan distributiecentrum Poiesz Supermarkten

Met het enorme aanbod van opleidingen en beroepen is het voor leerlingen niet gemakkelijk om een keuze te maken. Daarom besteden we op school veel aandacht aan beroepsoriëntatie. Niet alleen binnen de school, maar ook daarbuiten. Met bedrijfsbezoeken bijvoorbeeld. Gisteren brachten de leerlingen van Economie & Ondernemen een bezoek aan het distributiecentrum van Poiesz Supermarkten, gevestigd in Sneek.

De middag startte om 13.00 uur met koffie/thee en een welkomstwoord door een medewerker van de Poiesz. Hij vertelde over het werken in het distributiecentrum en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarna volgden de leerlingen een rondleiding, verdeeld in twee groepen. Er werd van alles uitgelegd; van de werking van een vrachtwagen en het vervoeren van goederen naar de supermarkten tot aan het proces van het orderpicken.

‘Ik wist niet dat er zoveel beroepen bestonden in de Logistiek’ en ‘het beroep van vrachtwagenchauffeur lijkt mij ook erg interessant, misschien ga ik mijn keuze nog veranderen’ waren de reacties van de leerlingen.

Talent ontdekken

,,Met zo’n bedrijfsbezoek kunnen de leerlingen in het echt ervaren hoe het is om te werken in bijvoorbeeld de Logistiek. En het geeft een beeld bij de lesstof die ze krijgen. Hiermee hopen we hen een beter beeld te geven van de te kiezen beroepen en ze te laten ontdekken waar hun talenten en interesses liggen”, aldus Marjolein Visser, docent Economie & Ondernemen en coach bij het Dockinga College. 

Benieuwd naar dit bezoek? Bekijk hieronder de sfeerimpressie:

Publicatiedatum: 15 februari 2024