Techniek Tastbaar op de VAKschool

De tweede editie van Techniek Tastbaar in Dokkum is een doorslaand succes geworden. Maar liefst ruim tweeduizend bezoekers kwamen vrijdag naar het doe- en beleefevent om in een ontspannen sfeer de veelzijdigheid van techniek te ervaren.
In en rond de vmbo-VAKschool waren maar liefst 35 technische bedrijven uit de regio present om aan de jongeren te laten zien wat zij allemaal in huis hebben en waar zij zich mee bezighouden.

,,Het is hartstikke leuk om te zien hoe de jeugd opgaat in van alles en nog wat”, zag medeorganisator Ben Jansen over het enthousiasme. Jansen prees de ondernemingen en scholen voor de grote verscheidenheid aan concrete activiteiten die ze voor de doelgroep in petto hadden. ,,Dat is geweldig. De regio Noordoost-Friesland herbergt qua bedrijvigheid heel wat juweeltjes.”
De organisatie van Techniek Tastbaar in Dokkum was in handen van het stimuleringsproject Sterk Techniekonderwijs in Noordoost-Friesland, waarin alle middelbare scholen uit de regio samenwerken, en netwerkorganisatie Kennislab Noordoost Fryslân. Het event moet er mede toe bijdragen dat leerlingen geïnteresseerd raken in een opleiding in de techniek. Ook in de regio Noordoost-Friesland zitten bedrijven te springen om personeel. Een event als Techniek Tastbaar is heel nuttig, zo stelde een van de ondernemers. ,,Het maakt de kinderen bewust; ze kunnen het hier zien en beleven. Het is zó leuk om te zien dat ze onbevangen binnenstappen en helemaal aangaan. En er zijn ook zoveel beroepsgroepen; het is heel erg divers.”

De scholieren hadden het ook prima naar de zin. ,,Dit is super gaaf”, straalde een groep meisjes op weg naar een volgende activiteit. ,,Er is zeer veel te doen met hele leuke dingen. We komen volgend jaar zeker weer.”

Meer lezen over deze dag? RTV NOF maakte er een item over