Dockinga College overhandigt cheque van 3500 euro aan Voedselbank

DOKKUM – Gisteren overhandigden leerlingen en docenten van het Dockinga College een cheque van 3500 euro aan Gerard Timmerman, voorzitter van Voedselbank Dokkum. Met dit bedrag kan de voedselbank weer heel wat voedselpakketten samenstellen.

Bijna 1 miljoen mensen onder armoedegrens

,,In Nederland bevinden zich bijna 1 miljoen mensen die onder de armoedegrens leven. Voedselbanken hebben een essentiële rol in het ondersteunen van hen die (tijdelijk) financiële hulp nodig hebben. Daar wilden we graag een bijdrage aan leveren door tijdens de Dokkumer kerstfair onze handen ineen te slaan”, legt docent Marianne Polfliet uit.

Zodoende startte het Dockinga College met haar actie. Leerlingen van klas 1 tot en met 6 werkten hiervoor aan werkstukken die geschikt waren voor de verkoop tijdens de jaarlijkse kerstfair van Dokkum in Dickensstijl. Meer hierover lees je in ons eerdere bericht.

Opbrengst

Deze verkoop leverde een totaalbedrag van 3500 euro op voor de voedselbank. De officiële overhandiging van de cheque vond gisteren plaats in gebouw ’t Omnium, het gebouw van de bovenbouw van Dockinga College havo/vwo.

,,Aan deze actie waren twee doelen verbonden: het ondersteunen van het lokale goede doel ‘Voedselbank Dokkum’ én bewustwording bij onze leerlingen creëren over het feit dat er op dit moment veel mensen zijn die bestaansonzekerheid ervaren. Volgens mij kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde actie, met een mooie samenwerking tussen de leerlingen van havo/vwo en de VAKschool. Ik wil de leerlingen dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet”, aldus Polfliet.